De eerste Ikea-winkel in Colombia zal in april 2023 opengaan in Bogotá

Bogotá, Envigado en Cali zijn de steden waar Ikea haar deuren zal openen. Het Zweedse bedrijf, dat zich toelegt op de productie en verkoop van meubels en woonartikelen, kondigde aan dat het volgend jaar in Colombia actief zal worden.

Onder de gegevens over de komst van de multinational wordt gewezen op de mogelijke start van de activiteiten in april 2023, meer bepaald in Bogota in het winkelcentrum Mall Plaza. Voor zijn eerste winkel in de hoofdstad is minstens 13.000 vierkante meter gereserveerd.

Onder de gegevens van de komst van de multinational wordt gewezen op de mogelijke start van de activiteiten in april 2023, om precies te zijn in Bogota in het winkelcentrum Mall Plaza. Voor de eerste winkel in de hoofdstad is minstens 13.000 vierkante meter gereserveerd.

Voor de winkel in Envigado wordt de ruimte geraamd op 12.000 vierkante meter en de vestiging zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 operationeel worden in het winkelcentrum Viva Envigado.

In Cali is nog niet bevestigd waar en in welke ruimte de winkel zal worden gevestigd, maar net als in Antioquia wordt verwacht dat de activiteiten in dit deel van het land in 2024 van start zullen gaan.

De komst van de winkelgigant werd mogelijk gemaakt door een overeenkomst met de Falabella-groep, waardoor naast Colombia ook Peru de komst van Ikea zal meemaken.

Bron :
Foto:larepublica.co