Deportivo Cali is landskampioen

Deportivo Cali is landskampioen! Na tien jaar heeft de club uit Cali de felbegeerde titel binnen en heeft nu zijn negende landstitel op naam staan.

Zondag werd de tweede ronde van de finale gespeeld van de Colombiaanse voetbalcompetitie. In de eerste ronde van de finale heeft Deportivo Cali met 2-1 gewonnen van Deportivo Independiente Medellín (DIM). Zondag speelden de clubs in het Atanasio Girardot stadion in Medellín waarbij van beide kanten een doelpunt viel. Andrés Felipe Roa schoot de eerste goal van de match in de 39ste minuut in het doel. Charles Monsalvo (DIM) maakte de gelijkmaker (69′) in de tweede helft, maar Deportivo Independiente Medellín wist niet verder te komen.

Deportivo Cali had genoeg aan het gelijkspel en mag nu zijn negende ster bij hun clublogo plaatsen. De club is na tien jaar weer in de prijzen gevallen en is landskampioen van de Liga Aguila – Liga 1. Colombia heeft twee voetbalcompetities in een jaar. Na de zomer start Liga 2.