Derde dag van protesten in Bogotá

De protesten in Bogotá na de dood van Javier Ordóñez door politiegeweld blijven aanhouden. Het is de derde opeenvolgende dag van rellen in de hoofdstad. Volgens het hoofd van de nationale politie was er ook onrust in andere steden.

Generaal Gustavo Alberto Moreno Maldonado, hoofd van de nationale politie, meldde dat vier politiebureaus zijn vernield : drie in Bogotá (Teusaquillo, San Diego en Pinar). Moreno Maldonado zei dat niet alleen in Bogotá vandalisme door betogers werd gepleegd. “Evenzo werden in de stad Bucaramanga het Paleis van Justitie en het station Metrolínea Chorreras (sic) vernield”, voegde generaal Moreno Maldonado eraan toe.

“In Medellín hebben ze een explosief geactiveerd op het hoofdkantoor van Migración Colombia. Vier politieagenten raakten gewond: drie in Bucaramanga en één in Pasto”, zei het hoofd van de nationale politie. Er werden totaal dertien mensen opgepakt, 198 dagvaardingen opgelegd en 107 mensen “weggevoerd”.

Volgens de generaal, trokken ook verschillende burgers uit om 21 politiebureaus in het hele land te beschermen. “Aan alle goede burgers, hartelijk dank namens uw Nationale Politie”, besloot hij.

In Bogota waren naast confrontaties met de politie ook vreedzame protesten. Bij het Park Way politiebureau kwamen honderden burgers bijeen om te demonstreren, ze maakten muziek en zongen liederen. Politieagenten hebben echter wel ingegrepen om de hoeveelheid burgers te verspreiden.

Bron :
Foto:Inaldo Pérez