Door FARC ontvoerde generaal wordt vrijgelaten

De Colombiaanse regering en de terreurbeweging FARC hebben een overeenkomst bereikt over de vrijlating van een door de FARC ontvoerde generaal. Sinds de ontvoering waren de vredesonderhandelingen tussen de FARC en de regering stil komen te liggen.

De generaal zal zo snel mogelijk worden vrijgelaten. Wat de voorwaarden zijn voor zijn vrijlating is niet bekendgemaakt.

De generaal werd zondag ontvoerd in het westen van Colombia. Hij was in een bootje op weg naar een afgelegen dorp om daar te spreken met de lokale bevolking. Leden van de FARC wachtten hem bij de oever op.

In het bootje zaten ook een militair en een advocaat, die ook ontvoerd werden. Ook zij zullen worden vrijgelaten door de FARC, net als twee eerder ontvoerde militairen.

Bij het begin van de vredesbesprekingen beloofde de FARC geen mensen meer te ontvoeren. Volgens de FARC ging die belofte alleen over het ontvoeren van burgers, niet over militairen. Gisteren was het precies twee jaar geleden dat de vredesonderhandelingen begonnen. De gesprekken worden gevoerd in de Cubaanse hoofdstad Havana.