Dosquebradas na twee jaar weer getroffen door aardverschuiving: 3 doden en 160 slachtoffers

Afgelopen zaterdagochtend heeft er een tragedie plaatsgevonden in het departement Risaralda, om precies te zijn in de buurt van La Esneda in de gemeente Dosquebradas.

Door hevige regenval in de gemeente Dosquebradas, Risaralda, verloren ten minste drie mensen, waaronder een minderjarige, het leven na een aardverschuiving die de gemeenschap schokte.

Het Nationale Leger heeft deelgenomen aan de redding en begeleiding van de getroffen gemeenschap, waar ongeveer 40 huizen zijn beschadigd en 160 mensen zijn getroffen.

Deze tragische gebeurtenis heeft de herinnering aan een andere tragedie in februari 2022 in dezelfde wijk van La Esneda opgeroepen, waar een aardverschuiving het leven van 17 mensen eiste en honderd families in een kwetsbare situatie achterliet.

La Esneda is een sector met een hoog risico die niet kan worden aangepakt, omdat het een onstabiel terrein is met een risico op aardverschuivingen, overstromingen en stortvloeden.

Om deze reden is de verhuizing van families die in het gebied wonen bevolen, vooral na de tragedie die in 2022 plaatsvond. Echter, de lokale overheden wijzen erop dat ze niet over de middelen beschikken. Daarom heeft de gouverneur van Risaralda, Juan Diego Patiño, president Petro om hulp gevraagd om het probleem van de 138 gezinnen die moeten worden verplaatst op te lossen.

Bron :
Foto:elespectador.com