Drie Colombianen in de top 10 van de Giro d’Italia

De tweede dag in de Giro d’Italia was een goede dag voor de Colombiaanse wielrenners. De tweede etappe werd gewonnen door de Sloveen en topkandidaat voor de titel, Tadej Pogačar, nadat hij een val had gemaakt en vervolgens voor een spektakel zorgde tijdens de beklimming van de Santuario Di Oropa, de eerste van vele die hij zeker zal hebben in de 107e editie van de Corsa Rosa.

Aan de kant van de Colombianen marcheerden ze rustig in de hoofdgroep terwijl ze toekeken hoe vijf vluchters de wedstrijd leidden. Echter, Op het moment van het moeilijk worden, werden de Italiaanse vluchters onder leiding van Andrea Piccolo echter achtergelaten en kwam het moment van de waarheid voor kanshebbers, waar de Colombianen zich niet verstopten, maar juist reageerden.

Daniel Martínez, de beste Colombiaan van de dag en tweede in de Giro

Toen Tadej Pogacar de aanval inzette, was de BORA – hansgrohe wielrenner één van degenen die probeerde te reageren, maar de Sloveen was sterk en wist snel het verschil te maken. Martinez had het echter moeilijk op de klim en finishte als tweede in een strakke sprint met de Brit Geraint Thomas, met wie hij onder dezelfde tijd over de finish kwam (27″).

Einer Rubio van zijn kant had een sleutelrol in het verkleinen van het gat tussen Ben O’Connor en Geraint Thomas, die reageerde op de aanval van Pogacar. De Movistar-renner eindigde achtste op 30 seconden van de Sloveen, terwijl Esteban Chaves elfde werd op een minuut achterstand. Nairo Quintana kon de klim niet vasthouden en bleef uiteindelijk buiten de groep, hij kwam als 45e over de finish op 5′21″.

In het algemeen klassement is Daniel Felipe Martínez derde op 45 seconden van Pogacar, met dezelfde tijd als de tweede, Geraint Thomas. Ondertussen is Einer Rubio vijfde op 54 seconden en de derde Colombiaan in de top 10 is Esteban Chaves, negende op 1′24″.

Bron :
Foto:caracol.com.co