Drie politieagenten vermoord in Morales, Cauca

Drie politieagenten werden gedood tijdens de aanval op een patrouille in de gemeente Morales in het departement Cauca. De verantwoordelijken stalen de wapens en mobiele telefoons van de agenten.

Bij de actie raakte een vierde politieagent gewond en werd naar een medisch centrum in de stad Popayán gestuurd.

De FARC-dissidenten van het Jaime Martínez-front hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor de moord op de drie politieagenten.

Via een video onthulde de illegale gewapende groepering alle gestolen spullen, waaronder twee geweren, pistolen, vesten en minutie. 

De burgemeester van Morales, Víctor Félix Sabogal, verklaarde dat “we ons aansluiten bij het verdriet van de families en dat we blijven streven naar totale vrede om bij te dragen aan het beëindigen van de affectaties die het gewapende conflict op ons grondgebied heeft veroorzaakt”.

De gewelddadige actie leidde tot harde uitspraken van politici uit de regio en het land in het algemeen. De afgevaardigde in de Kamer van Afgevaardigden en ex-gouverneur van Cauca, Óscar Campo, zei dat “het één ding is om vrede te willen en vredesinitiatieven te steunen, maar het is iets heel anders om de spot te drijven met een vredesakkoord. Hoeveel pijn moeten we week na week doorstaan in ons departement, geweld is tegen het leven”.

De lichamen van de vermoorde agenten werden naar Medicina Legal in de stad Cali gebracht. Twee van hen kwamen uit het departement Valle del Cauca en de andere uit de stad Barranquilla.

Bron :
Foto:caracol.com.co