Duque biedt steun aan voor Amazonebranden

President Ivan Duque heeft aangegeven bereid te zijn om de nodige steun te bieden voor de Amazonebranden. Daarnaast vraagt hij de internationale gemeenschap om extra middelen om de branden in het Amazonegebied te blussen.

In een telefonisch gesprek met de Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft de Colombiaanse president aangegeven bereid te zijn om de nodige steun te leveren om de branden te bestrijden. Duque zei dat het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Milieu en het  Colombiaanse orgaan voor rampenbestrijding en crisisbeheersing  reeds contact hebben opgenomen met hun Braziliaanse tegenhangers om te coördineren hoe zij kunnen ingrijpen of helpen.

Na het gesprek lichtte hij toe dat hij aan de verschillende landen die een deel van het Amazonewoud op hun grondgebied herbergen, zal vragen om een “gemeenschappelijke verklaring” aan te nemen met de bedoeling de biodiversiteit van het grootste tropisch woud ter wereld te beschermen en ook fondsen zullen worden gebruikt voor de strijd tegen de transnationale criminaliteit die het Amazonegebied treft.

‘Ik wil graag een oproep doen aan de internationale gemeenschap opdat ze begrijpt dat er naast toespraken ook middelen en wetenschappelijke ondersteuning nodig zijn’ willen we de longen van de wereld behouden, verklaarde Duque.

Bron :
Foto:presidencia