Duque ontmoet President Trump in de V.S. tussen 13 en 15 februari

President Ivan Duque zal tussen 13 en 15 februari naar de Verenigde Staten reizen, waar hij een ontmoeting zal hebben met de Amerikaanse president Donald Trump, meldt het nieuwsmedium Caracol.

Tijdens de ontmoeting tussen de twee presidenten zal de crisis in Venezuela een van de belangrijkste kwesties zijn om te bespreken.

Volgens de bronnen van Caracol zal de Colombiaanse president ook deelnemen aan een buitengewone zitting van de Organisatie van Amerikaanse Staten, waar de huidige situatie van het buurland zal worden geëvalueerd en waar Colombia zijn positie van steun aan de overgangsregering van Juan Guaidó zal verdedigen.

Tijdens de bijeenkomst van het Witte Huis met Trump zal president Duque de acties van Colombia en de Lima-groep laten zien, die zijn uitgevoerd om de diplomatieke en politieke belegering van het regime van Nicolás Maduro te beëindigen.

Ze zullen ook spreken over de strijd tegen het terrorisme, de ELN-aanval op de politieacademie in Bogotá, waarbij 21 soldaten om het leven kwamen, en de noodzaak om de verantwoordelijken voor de rechter te slepen. Dit omvat de steun van de VS voor de petitie aan de Cubaanse regering om de ELN-rebellenleiders van de vredesdelegatie in Havana te arresteren.

Andere punten op de agenda zijn de vooruitgang van Colombia in de strijd tegen drugs en de terugdringing van illegale gewassen, evenals bilaterale overeenkomsten om transnationale misdaad en corruptie aan te pakken.

In Washington zal de president een ontmoeting hebben met congresleden van zowel de Republikeinse als de Democratische partijen om de bilaterale steun die van oudsher voor Colombia is gehandhaafd, te handhaven.

In de voorlopige agenda van de Colombiaanse president zal hij naar New York afreizen om vertegenwoordigers van de Verenigde Naties te ontmoeten, waar de vooruitgang bij het uitvoeren van de overeenkomsten en de bijstand voor de crisis van de Venezolaanse migranten zal worden geëvalueerd.

Bron :
Caracol, Foto:Colprensa