Ecuador verzekert het vredesproces tussen Colombia en ELN voort te kunnen zetten

Ondanks de nasleep van een aardbeving wil de President van Ecuador, Rafael Correa, zich nog steeds inzetten en betrokken blijven bij de ondersteuning van het vredesproces in Colombia.

Hoewel Ecuador worstelt met de nasleep van een aardbeving van 7.8 op de schaal van Richter, heeft president Rafael Correa te kennen gegeven, dat zijn land nog steeds de taak op zich wil nemen om als gastland te zijn voor de vredesbesprekingen tussen de Colombiaanse regering en de rebellenleger ELN.

“In principe zijn er geen veranderingen in de beslissingen, maar als president Santos besluit de locatie te veranderen, zijn we in dienst van Colombia”, zei Correa uit Bahia, een van de gebieden die hard getroffen zijn door de aardbeving van vorige week. Hij voegde er aan toe, dat hij elke route die Colombia kiest zal accepteren

Correa gaf toe voor grote uitdagingen te staan in verband met de aardbeving, maar vertelde dat Ecuador de “volledige capaciteit” heeft om als gastland te zijn voor de onderhandelingen van Colombia met het Nationaal Bevrijdingsleger en in het voetspoor te gaan van hoe Cuba als gastland is voor al meer dan drie jaar van vredesgesprekken tussen de regering van Santos en de FARC.

“Ik heb tegen Santos gezegd … te doen wat hij denkt dat het beste is voor de vrede in Colombia”, zei Correa.