Edwin Avila wint Colombiaans kampioenschap op de weg

Edwin Avila is de nieuwe kampioen van Colombia. De 26-jarige renner van Team Illuminate was na 175 kilometer de sterkste vroege vluchter in de oplopende slotkilometer. De oud-renner van Team Colombia volgt hiermee Robinson Chalapud op. Sergio Luis Henao (Sky) en Jose Cayetano Sarmiento (EPM-UNE-Área Metropolitana) grepen respectievelijk zilver en brons. Movistar-renner Nairo Quintana finishte als vierde.

In de slotronde maakte baanwielrenner Avila deel uit van een kopgroep van vijf vroege vluchters. In de oplopende slotkilometer wist de wereldkampioen puntenkoers 2011 zijn medevluchters af te schudden. De ultieme aanval van Sergio Luis Henao en Nairo Quintana kwam net te laat. Henao werd tweede op drie seconden van Avila. Vroege vluchter Jose Cayetano Sarmiento vervolledigde het podium.

Nieuws-Colombia-Walter-Vargas

Eerder deze week werd Walter Vargas Colombiaans kampioen tijdrijden. Vargas volgt daarmee Rigoberto Uran op. De 23-jarige renner van Liga de Antioquia was na 35 kilometer 45 seconden sneller dan Brayan Steven Ramirez (Movistar team America). Juan Pablo Rendon (Liga de Antioquia) vervolledigde het podium. Astana-renner Miguel Angel Lopez, de enige WorldTour-renner aan het vertrek, finishte als vijfde op bijna anderhalve minuut. (bron:wielerflits.nl)