Een Colombia zonder WK 2022 in Qatar verslaat Paraguay in vriendschappelijk duel

Het Colombiaanse nationale voetbalteam sloot 2022 af door Paraguay te verslaan in de laatste vriendschappelijke wedstrijd, de derde onder leiding van coach Néstor Lorenzo.

Het Colombiaanse team overwon de teleurstelling van het niet kwalificeren voor het WK van Qatar 2022 met een overwinning die verschillende positieve aspecten liet zien wat betreft de prestaties van sommige spelers.

John Arias, Diego Valoyes, Rafael Santos Borré en Juan Fernando Quintero waren de hoogtepunten van een Colombia dat aan de wedstrijd begon zonder een basisplaats voor Falcao en James Rodríguez.

Het eerste doelpunt van de avond in Fort Lauderdale, Verenigde Staten, werd gescoord door Davidson Sánchez (14), die profiteerde van een onberispelijke voorzet vanaf links van Juan Fernando Quintero om de score te openen.

Het tweede doelpunt was het werk van Ramadel Falcao, die op het veld slechts een paar minuten nodig had om met een kopbal af te ronden en doelman Anthony Silva te kloppen. James Rodríguez kwam ook in de tweede helft.

Het Colombiaanse team domineerde naar believen de inzet tegen het beperkte Paraguay, dat voor volgend jaar aanzienlijk zou moeten verbeteren.

Het koffieteam maakt een einde aan een ondoorzichtig jaar waarin de doelstelling van kwalificatie voor het WK in Qatar niet werd gehaald . Nu zijn er drie maanden pauze, voordat de kwalificaties voor het WK 2026 beginnen.

Bron :
Foto:rcnradio.com