Eerste lading Hass avocado’s uit Putumayo naar Nederland

Met de technische ondersteuning van ICA, een groep producenten uit Bella Vista, is de gemeente Sibundoy in het departement Putumayo erin geslaagd om de eerste zending Hass avocado’s naar de Europese markt te exporteren.

Na het verpakken van de hele zending werd de Colombiaanse Hass avocado over land getransporteerd naar de zeehaven Buenaventura, om via de Stille Oceaan de Atlantische oceaan over te steken met als eindbestemming de havenstad Rotterdam.

Jehann Favio Muñoz Quijano, ICA’s regionale manager in Putumayo, zei: “Via Pacific Fruits International S.A.S. werd deze zending Hass avocado geëxporteerd, wat een enorme stap voorwaarts betekent, niet alleen voor de landbouwproductie van het departement, maar ook voor de producenten die deze zending nu zien als het begin van een droom die werkelijkheid wordt”.

Miguel Angel Vallejo, de eigenaar van het land waar de geëxporteerde avocado’s worden geproduceerd, zei: “Ik wil de boeren van ons Colombiaanse platteland eraan herinneren dat het mogelijk is om gezond en schoon voedsel te verbouwen. Voor sommigen is deze zending misschien klein, maar voor de regio is het een reusachtige stap en voor de boeren van Putumayo een bron van trots”.

Het landgoed van Vallejo, waar deze kwaliteits avocado’s worden geteeld, is het enige dat momenteel door de ICA is gecertificeerd voor de uitvoer van verse groenten in heel Putumayo.