Eerste repatriëringsvlucht met 110 Colombianen vertrekt vanuit Tel Aviv

Na een route van meer dan 20 uur arriveerde het vliegtuig van de Colombian Aerospace Force in Tel Aviv in Israël, dat de eerste humanitaire missie al heeft voltooid door de eerste Colombianen aan boord te brengen die al op weg zijn naar het land, maar die een tussenstop zullen maken in Portugal.

Na een route van meer dan 20 uur kwam het vliegtuig van de Colombiaanse luchtmacht aan in Tel Aviv, Israël, nadat het zijn eerste humanitaire missie had voltooid door de eerste Colombianen aan boord te nemen die al onderweg zijn naar het land, maar die een tussenstop zullen maken in Portugal.

“We stellen alles in het werk om prioriteiten te stellen, in deze eerste vlucht zitten 110 toeristen die op doorreis waren en moesten vertrekken omdat hun luchtvaartmaatschappij hun vlucht annuleerde. Er zijn ouderen en kinderen onder deze groep,” verklaarde de Colombiaanse ambassadeur in Israël, Margarita Eliana Manjarrez.

Ze benadrukte ook dat ze nog steeds bezig zijn met het opschonen van de lijsten, omdat er nog veel mensen zijn die op de reizen moeten worden ondergebracht, dus gaf ze aan dat er morgen een andere vlucht zal vertrekken met de rest van de Colombianen.

“We zullen zien hoe de situatie zich ontwikkelt, of het erger wordt, wat we hopen van niet, of dat het verbetert of stabiliseert, we zullen zien hoe de repatriëringsplannen voor de rest van de mensen vorderen,” voegde ze eraan toe.

Bron :
Foto:lafm.com.co