Egan Bernal wint Ronde van de Toekomst en tekent bij Team Sky

Colombiaan Egan Bernal is de winnaar in het eindklassement van de Ronde van de Toekomst (Tour de l’Avenir). De slotrit kwam op naam te staan van de Rus Pavel Sivakov.

Sivakov werd samen met Egan Bernal beschouwd als topfavoriet voor de eindzege, maar de Rus kende een complete offday in de eerste Alpenrit en verloor ook tijd in de etappe van zaterdag door de Alpen. Met een achterstand van 23 minuten betekende hij geen gevaar meer voor Egan Bernal in het klassement.

Bernal, die twee ritten won in de Ronde van de Toekomst, volgt op de erelijst Fransman David Gaudu op. Eerder wonnen zijn landgenoten Nairo Quintana (2010), Esteban Chaves (2011) en Miguel Angel Lopez (2014) de rittenkoers voor beloften.

Meteen na zijn eindzege maakte Team Sky ook bekend dat de Colombiaan, die slechts sinds twee jaar echt op de weg koerst en daarvoor aan mountainbike deed, volgend seizoen bij hen zal koersen. Sky is uiteraard trots dat het Bernal mag voorstellen. “Zijn eindzege in de meeste prestigieuze koers voor de U23 bevestigde zijn reputatie als één van de grootste talenten. Hij reed een indrukwekkend palmares bij elkaar in zijn twee jaar als prof.”

De Colombiaanse klimgeit heeft zin in het nieuwe avontuur: “Ik heb er altijd van gedroomd om voor deze ploeg uit te komen. Ik had niet durven denken dat de kans zich zo snel zou aandienen. Het is een droom die uitkomt. Mijn doel is om veel te leren van mijn ploegmaats, ik wil voordeel halen uit de vele ervaring in dit team. Ik kijk ernaar uit.”