Einer Rubio wint de dertiende etappe van de Giro d’Italia

De dertiende etappe van de Giro d’Italia is vrijdag gewonnen door Einer Rubio. De Colombiaan liet in een ingekorte bergrit Thibaut Pinot achter zich in de sprint van een kopgroep. Geraint Thomas blijft leider in het algemeen klassement.

Vanwege weersomstandigheden in de regio moest de dertiende etappe ingekort worden van 199 naar 74,6 kilometer. De etappe was net begonnen toen de aanvallen begonnen, Jefferson Cepeda ging als eerste van start, ervan overtuigd dat hij weg kon komen en liet het peloton vijf seconden achter zich. Toen de klim van de eerste poort, de Coix de Coeur, begon, vormde zich een groep achtervolgers achter Cepeda bestaande uit Valentin Paret-Peintre, Derek Gee en Matthew Riccitello, 6 seconden achterstand.

Tijdens de klim werd Cepeda ingehaald door Paret-Peintre, Thibaut Pinot, Bruno Armirail, Gee, Riccitello en Einer Rubio en vormden de kopgroep. Aan het einde van de eerste pas pakte Thibaut Pinot de 40 punten door als eerste de Croix de Coeur over te steken. Met nog 10 kilometer te gaan ging Pinot in de aanval, de strijd ging tussen hem en Cepeda, vijf seconden achter hen volgde de Colombiaan die niet opgaf.

Met nog zes kilometer te gaan sloot Rubio zich aan bij de aanval van Cepeda en Pinot, wist hen in te halen en kwam als eerste over de finishlijn om zich tot winnaar van de etappe te laten kronen.

Zaterdag gaat de Giro verder met een 194 kilometer lange rit van Sierre naar Cassano Magnago. Na een beklimming van de eerste categorie in de openingsfase is het vervolg van het parcours zo goed als vlak.

Bron :
Foto:caracol.com.co