ELN blaast hoogspanningsmast op in het noorden van Colombia

Het Nationale Bevrijdingsleger of wel de guerrilla-groep ELN heeft een hoogspanningsmast in het noorden van Colombia opgeblazen, waardoor drie steden zonder elektriciteit kwamen te zitten.

Morales in het departement Bolivar en Aguachica en Gamarra in het zuiden van het departement Cesar zijn de gemeenten die getroffen zijn door de aanslag die om 22 uur zaterdagavond plaatsvond.

Elektriciens werken samen met het leger om de toevoer van elektriciteit naar de steden te herstellen, zei Jose Miguel Gonzalez van het energiebedrijf Centrales Eléctricas de Norte de Santander (Cens).

“Een team van elektriciteitsspecialisten zijn het veld ingegaan om de schade te herstellen”, zei Gonzalez

Hoewel nog geen enkele groep zich verantwoordelijk heeft gesteld, veronderstellen de autoriteiten dat Het Front van Kapitein Bossio van het ELN de aanslag heeft gepleegd omdat het hun werkgebied is.

Afgelopen donderdag heeft ELN in hun sociale netwerken een staakt-het-vuren van 72 uur aangekondigd die begonnen is om 12 uur ’s nachts van zaterdag op zondag en loopt tot woensdag 17 februari.

De guerrilla-groep zei dat ze de wapens neerleggen om de 50ste verjaardag van de overleden guerrilla  priester Camilo Torres te herdenken.