ELN kopstuk omgekomen tijdens militaire operatie in Bolivar

In een gezamenlijke operatie tussen het leger en de politie zijn in de stad La Garita in de gemeente Arenal ten zuiden van Bolivar, zes ELN-guerrilla’s omgekomen.

Het doel van de autoriteiten was om de guerrilla structuur van illegale mijnbouw, afpersing en drugshandel in dat gebied aan te pakken.

Volgens het leger zijn zes guerrilla’s van de ELN omgekomen waaronder ook Alfredo Gomez alias “Marlon” tijdens de aanval stierf. Marlon wordt beschouwd als een van de belangrijkste kopstukken van de rebellengroep.

Tijdens de confrontatie werd door het Colombiaanse leger geweren en uniformen in beslag genomen en raakte er een ander vermeend lid van de ELN gewond die vervolgens overgebracht werd naar een ziekenhuis in Bucaramanga.

“Marlon” die al meer dan 10 jaar actief is in het ELN wordt beschouwd als de leider van het blok Alfredo Gómez Nationale Bevrijdingsleger. Hij was 40 en was ook lid van het zuidelijke deel van deze illegale organisatie.

Volgens de autoriteiten was deze leider verantwoordelijkheid voor een aantal aanslagen op veiligheidstroepen in het departement Bolivar en de controle op illegale mijnbouw, afpersing en drugshandel.