EPM heeft contract voor tweede fase van Hidroituango toegekend aan Chinees aannemersconsortium

Hidroituango: EPM besteedt opdracht uit voor civiele werken van de tweede fase
Het aannemersconsortium CYS, bestaande uit Yellow River en Schrader Camargo, zal verantwoordelijk zijn voor de bouw van eenheden 5 tot 8, waardoor vertragingen in het project worden voorkomen.

Het Colombiaanse energiebedrijf EPM, eigenaar van de waterkrachtcentrale Hidroituango, kondigde de toekenning aan van een contract voor de bouw van de tweede fase van de stuwdam Hidroituango. Het consortium CYS, gevormd door Yellow River en Schrader Camargo, zal verantwoordelijk zijn voor de civiele werken van de opwekkingseenheden 5 tot 8, een cruciaal project voor de energievoorziening in Colombia.

De productie-eenheden 5 tot en met 8 hebben elk een geïnstalleerd vermogen van 300 megawatt, wat een belangrijke bijdrage levert aan het Nationale Verbonden Systeem (SIN) en de energievoorziening van het land.

Deze toekenning is een belangrijke mijlpaal voor het project, omdat het ervoor zorgt dat de planning niet achterop raakt, waardoor een grotere economische efficiëntie en een betere kostenbeheersing mogelijk worden. EPM koos voor een eenheidsprijsregeling, vergelijkbaar met de regeling die werd gebruikt voordat de onvoorziene omstandigheden zich voordeden in 2018. Deze beslissing werd genomen met begeleiding van de Procuraduría General de la Nación in haar preventieve functie, waardoor transparantie en naleving van de noodzakelijke vereisten werden gewaarborgd.

Het aanbestedingsproces verliep niet zonder uitdagingen. Aanvankelijk toonden 12 nationale en internationale bouwbedrijven interesse in deelname aan de openbare aanbesteding, maar uiteindelijk dienden slechts drie bedrijven een voorstel in. Het CYS Consortium werd geselecteerd, terwijl Todini Costruzioni Generali S.P.A. en China Gezhouba Group Company Limited niet voldeden aan de deelnamevereisten en hun offertes werden afgewezen.

Het Hidroituango project was opgezet in twee fasen, elk bestaande uit vier energieopwekkingseenheden. De beëindiging van het contract met Consorcio CCC Ituango, dat verantwoordelijk was voor de bouw van de eerste fase, leidde tot de noodzaak van een nieuw contract voor eenheden 5 tot en met 8. Schrader Camargo S.A.S. was verantwoordelijk voor de ontbrekende civiele werken voor productie-eenheden 3 en 4 en leverde solide prestaties.

Dit contract dat is toegekend aan CYS is een cruciale stap voor de ontwikkeling van energie in Colombia en zorgt ervoor dat het Ituango Hydroelectric Project volgens plan blijft verlopen en een aanzienlijke bijdrage levert aan de energievoorziening van het land.EPM heeft contract voor tweede fase van Hidroituango toegekend aan Chinees aannemersconsortium

Bron :
Foto:caracol.com.co