Estado Mayor Central zegt dat het aan de dialoogtafel blijft met de regering

Andrey Avendaño, lid van de vredesdelegatie van de FARC-dissidenten van Estado Mayor Central (EMC), verzekerde in een interview met CM& dat hij ondanks de situatie waarin het land zich bevindt aan de dialoogtafel met de nationale regering zal blijven zitten.

“Het zou verkeerd zijn om terug te gaan op wat er is bereikt. Onze commandanten en de regering moeten zich inspannen om de dialoog in stand te houden”, zei hij in het interview.

Ook benadrukte hij dat de FARC nooit de presidentiële campagne van Gustavo Petro heeft gesteund, en wees hij er ook op dat ze elkaar nooit persoonlijk hebben ontmoet.

“Ik verklaar het in volledige transparantie… de FARC steunt Petro’s campagne niet met geld. We ondersteunen die campagne, of welke dan ook, niet met geld … we hebben de campagne van Petro niet gefinancierd. Toen de gemeenschappen ons vroegen wat de beste optie was om president van Colombia te worden, antwoordden we dat Petro ons de ideale optie leek, maar vanaf daar tot de bewering dat we de campagne hebben gefinancierd, is er veel verschil”, zei hij in het interview met de media.

Deze uitspraken komen nadat president Gustavo Petro uit haalde naar Iván Mordisco, leider van EMC, tegen wie hij onder andere zei dat hij een drugsdealer was verkleed als revolutionair en hem zelfs vergeleek met Pablo Escobar.

Het hoofd van deze gewapende groep reageerde en vertelde Petro dat toen ze hem steunden in zijn campagne, ze geen drugsdealers waren.

Bron :
Foto:caracol.com.co