Esteban Chaves wint Colombiaans kampioenschap wielrennen op de weg

Colombia heeft een nieuwe nationale kampioen wielrennen op de weg. Esteban Chaves van EF Education-Easypost won de titel een jaar nadat hij derde was geworden. Daniel Martinez van INEOS-Grenadiers pakte zilver in Bucaramanga en Nairo Quintana (zonder team) brons.

De 33-jarige wielrenner uit Bogota haalde in de laatste kilometers alles uit de kast en wist een voorsprong te nemen waardoor hij alleen de finish kon bereiken. Voor Chavez was het zijn eerste koers dit seizoen, en zijn eerste overwinning voor zijn ploeg, waar hij vorig jaar voor het eerst in dienst reed. In de finale van het kampioenschap wist Chaves bergop weg te rijden uit een elite-groepje dat zich had gevormd.

De wedstrijd bestond uit 126 wielrenners die van start gingen in Bucaramanga. Het kampioenschap had 9 ronden, elk van 23,7 kilometer voor een totale afstand van 213,6 en een hoge finish in de omtrek van de stad waar “El Chavito” de titel pakte.

“Vandaag was spectaculair, het was een heel zwaar niveau, we hebben de hele winter heel goed gewerkt, het hele voorseizoen was behoorlijk veeleisend,” zei Chaves.

De Colombiaan benadrukte wat dit betekende voor zijn leven: “Het is een droom die uitkomt, ik zal het hele seizoen de nationale kampioenstrui dragen en dat is iets wat ik me mijn hele leven zal herinneren. Om hier in Bucaramanga te winnen was indrukwekkend, de mensen zijn ongelooflijk, ik geloof dat van mijn hele sportcarrière dit het moment is waarop ik mijn naam meer heb gehoord”, zei de nieuwe kampioen.