Esteban Chaves wint zesde etappe Giro d’Italia

Esteban Chaves heeft de zesde etappe in de Giro d’Italia gewonnen. De Colombiaanse wielrenner van Mitchelton-Scott ontsnapte in de rit van Caltanisetta naar de Etna op 5 kilometer van de streep uit de kopgroep.

De eerste bergetappe van de Ronde van Italië met een afstand van 164 kilometer met als eindpunt de vulkaan de Etna, werd gewonnen door Esteban Chaves. Voor de wielerploeg was het een vandaag een dubbelslag. Naast de etappewinst van Chaves won ook nog ploeggenoot Simon Yates de roze trui. De Nederlander Tom Dumoulin blijft op tweede plaats in het algemeen klassement.

De laatste rit op het eiland Sicilië voerde het peloton over 164 kilometer van Caltanissetta naar de beroemde, soms nog actieve vulkaan Etna. Een grote groep zocht al vroeg de aanval, met daarin Chaves en de Nederlanders Robert Gesink (Lotto NL-Jumbo) en Sam Oomen (Team Sunweb). De groep bleef bij elkaar tot aan de voet van de klim. Op vijf kilometer voor de streep ging Chaves in de aanval en reed weg van de rest. De Colombiaan leek in zijn eentje boven te komen, maar zijn ploeggenoot Simon Yates fietste met een verschroeiende tempoversnelling in de laatste kilometer nog naar hem toe. De Brit reed met hem naar de finish en liet de dagprijs aan Chaves in de wetenschap dat het roze voor hem zou zijn. Chaves stijgt door zijn ritzege naar de derde plaats op 26 seconden in het algemeen klassement.