FARC-dissidenten laten 18 ontvoerde jongeren vrij in Tolima

De Colombiaanse autoriteiten zijn erin geslaagd een twintigtal jongeren te bevrijden die in de stad Tolima, in het zuiden van de Colombiaanse Stille Oceaan, werden vastgehouden door het blok “Iván Ríos” van de Segunda Marquetalia, een van de belangrijkste dissidenten van de verdwenen guerrillagroep FARC.

De Ombudsman, Carlos Camargo, meldde dat de vrijlating van deze 18 personen werd bereikt na het verkrijgen van toegang “tot een van de meest afgelegen gebieden van de gemeente, waar de jongeren werden overgedragen aan de Colombiaanse autoriteiten “. De gevangenen vielen in handen van deze illegale groep na verschillende gewapende gevechten in het gebied.

“Het Bureau van de Ombudsman zal al onze humanitaire kanalen en onze institutionele capaciteit blijven gebruiken om de vrijlating en veilige terugkeer te vergemakkelijken van mensen die door illegale gewapende groepen uit de gebieden worden vastgehouden,” zei Camargo.

In die zin heeft Camargo deze gewapende groepen nogmaals verzocht tekenen te geven van hun wil om vrede te bereiken, zodat zij bij latere onderhandelingen met de regering als gebaar van goede wil in aanmerking kunnen worden genomen.

Bron :
Foto:infobae.com