FARC-dissidenten zijn bereid om in dialoog te gaan voor vrede

Donderdag 22 september is er een video vrijgegeven waarin Néstor Gregorio Vera Fernández , alias ‘Iván Mordisco’, te zien is die zijn bereidheid aankondigde om met de regering van Gustavo Petro in dialoog te gaan om een ​​vredesproces te starten.

Op de beelden die door deze gewapende groepering zijn vrijgegeven, zie je deze leider omringd door een groep opstandelingen van de FARC-dissidenten, daar las hij een verklaring van ongeveer drie minuten voor over de bedoelingen van deze groep.

“Het Farc EP herbevestigt onze inzet om samen met de regering in haar verkennende fase openhartige dialogen aan te gaan op zoek naar oplossingen voor het sociale en gewapende conflict waar ons land al tientallen jaren mee te kampen heeft”, zei Vera.

Hij verwees ook naar het bilaterale staakt-het-vuren om een ​​klimaat te scheppen dat bevorderlijk is voor de dialoog. “Alle guerrilla-eenheden van de Farc EP hebben de opdracht gekregen om confrontaties met de openbare macht zoveel mogelijk te vermijden zolang we niet worden aangevallen “, stelde hij vast.

Hij gaf ook aan dat ze zich inzetten voor het verbeteren van de situatie van cocagewassen en inbeslagneming van grondgebied in het land. “Bewijst nogmaals onze inzet om taken te bevorderen ten gunste en verdediging van diversiteit en het zoeken naar overeengekomen oplossingen met betrekking tot problemen van braakliggende terreinen, bosreservaten en cocagewassen .”

Met betrekking tot de legalisering van marihuana verzocht Iván Mordisco dat “in de agenda voor de legalisering van marihuana voor medicinaal, industrieel of recreatief gebruik, kleine producenten die hebben geleden onder de oorlog tegen de gemeenschappen die van dit gewas leven, moeten profiteren”.

Deze verklaring komt slechts één dag nadat president Gustavo Petro een multilateraal staakt-het-vuren aankondigde met de gewapende groepen die in gesprek zijn om tot een vredesakkoord met totale vrede te komen.

Bron :
Foto:lafm.com.co