FARC-leider Rodrigo Londoño moet hartoperatie ondergaan

De leider van de politieke partij FARC, voormalig rebellencommandant Rodrigo Londoño, zal volgens een verklaring van de partij een hartoperatie moeten ondergaan.

De kandidaat van de FARC voor de presidentsverkiezingen van 27 mei, Rodrigo Londoño, werd donderdag opgenomen in het ziekenhuis met pijn op de borst.

FARC senaat kandidaat Carlos Antonio Lozada vertelde vrijdag buiten de Shaio Clinic van Bogota aan journalisten dat Londoño er zeker van is dat de operatie, die nog moet worden gepland, goed zal verlopen.

De 59-jarige Londoño, ook wel bekend als Timochenko, heeft al lang last van hartproblemen en onderging een eerdere operatie in Cuba.

Hij werd na zijn dagelijkse routinewerk donderdag naar het ziekenhuis gebracht met pijn op de borst, zei de FARC, slechts een dag nadat hij had gezworen de presidentiële race niet te beëindigen.

De FARC stopte afgelopen maand met campagnes voeren voor de verkiezingen vanwege bezorgdheid over de veiligheid na boze protesten. De partij heeft haar politieke platform gericht op armoedebestrijding.