FARC-leider Timochenko start campagnetour in Colombia

De topleider van FARC, Rodrigo Londoño, ook bekend als Timochenko, start vandaag een tournee door verschillende departementen van het land om zijn regeringsprogramma te promoten als kandidaat voor het voorzitterschap van Colombia.

Het departement Quindio, waar Timochenko geboren is en zijn revolutionaire leven begon, zal de eerste halte zijn van de voorzitter van de partij Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común (FARC).

Tijdens de officiële presentatie van zijn kandidatuur afgelopen zaterdag in Bogotá benadrukte Timochenko dat zijn partij hem heeft gepresenteerd voor de verkiezingswedloop als de magische formule om de problemen in Colombia te redden en te overwinnen. Daarnaast vindt de partij dat hij er is om mensen ervan bewust te maken dat verandering mogelijk is.

“We hebben een vredesakkoord ondertekend, we hebben onze wapens neergelegd, we zijn een politieke partij geworden, niemand kan twijfelen aan onze ernst en onze bereidheid om ons te committeren”, verzekerde de FARC-leider.

Timochenko riep ook op tot eenheid van alle politieke en sociale bewegingen die geïnteresseerd zijn in de transformatie van Colombia.