FARC wil Higuita als kandidaat voor hun politieke partij

René Higuita, voormalig doelman van het Colombiaans elftal, is door de FARC gevraagd deel te nemen als kandidaat voor het senaat, het congres en zelfs het voorzitterschap van de nieuwe politieke partij van de FARC.

Deze week zet de voormalige guerrillabeweging FARC de laatste puntjes op de i om aanstaande vrijdag zich als politieke beweging te profileren. Woensdag na het congres van de toekomstige politieke partij nodigde Rodrigo Granda in een persconferentie de flamboyante Higuita uit om zich op te stellen als kandidaat van de nieuwe beweging.

Rodrigo Granda bedankte later Higuita met een virtuele knuffel via Twitter voor zijn inzet voor de vrede van Colombia. FARC-leider Rodrigo Londoño reageerde via Twitter op Granda’s uitnodiging richting Higuita. “Iedereen kan bijdragen aan het bouwen van vrede!”, antwoordde de FRAC-leider via Twitter.

Higuita stond tussen 1987 en 1999 in het doel bij het Colombiaanse elftal en speelde totaal 69 interlands, waarin hij ook nog driemaal het doel van de tegenstander wist te vinden. Higuita werd in 1995 wereldberoemd door zijn ‘Scorpion Kick’ tijdens een oefenwedstrijd tegen Engeland op Wembley. Daar dook hij voorover en keerde een schot met zijn beide hielen. De beelden gingen de hele wereld rond en leverden Higuita een cultstatus op.