Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins (50) overleden in Bogotá

De drummer van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, Taylor Hawkins, is op 50-jarige leeftijd overleden in Colombia.

Volgens de Colombiaanse tv-zender Caracol is Hawkins overleden in Bogotá. Daar zou de band vrijdagavond optreden. Zondag stond een show in de Braziliaanse stad São Paulo gepland.

Hawkins’ overlijden werd door de band bekendgemaakt op sociale media. “De Foo Fighter-familie is kapot van het tragische verlies van onze geliefde Taylor Hawkins. Zijn muzikale geest en aanstekelijke lach zal ons eeuwig bijblijven. Onze harten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en familie, en we vragen u dat hun privacy met het grootste respect wordt behandeld in deze onvoorstelbaar moeilijke tijd”, schrijft de band op Twitter.

Volgens de Colombiaanse media werd Hawkins vrijdag dood aangetroffen in een hotelkamer in Bogota en is de oorzaak van de dood nog niet bekend.

Foo Fighters zat middenin een grote Zuid-Amerikaanse festivaltour. Zes dagen geleden speelde de band nog een zeer energieke show op het Argentijnse Lollapalooza festival. 25 maart zou de band spelen op het Estéreo Picnic festival in Bogota. Fans stonden al voor het hoofdpodium, en zagen het statement van Foo Fighters over het overlijden van Hawkins op de grote schermen, en er werden kaarsen aangestoken.

Bron :
Foto:caracol.com.co