Forum World Tourism Organization in Medellín

De UNWTO houdt vandaag haar algemene vergadering in Medellín, dat wordt gevolgd door een forum waarbij de top van het toerisme bijeen komen om nieuwe doelen te stellen.

Het forum van de World Tourism Organization (UNWTO) legt zich toe op de ontwikkeling van talenten binnen de toeristische sector. Tot en met 17 september zullen er afgevaardigden uit 158 landen uit de toeristische sector het nieuwe beleid bepalen en de fundamentele doelstellingen vaststelen, dat een soort stappenplan moet worden voor 2016. In het Convention Center Plaza Mayor in Medellín zal de ontwikkeling van het werkveld en haar interactie met duurzame ontwikkeling als centrale thema worden gesteld.

Colombia is voor de tweede keer gastheer van de Algemene Vergadering van UNWTO. In 2007 werd de Algemene Vergadering van UNWTO in Cartagena de Indias gehouden. Het evenement zal naar verwachting meer dan 800 afgevaardigden verzamelen van de UNWTO lidstaten, de particuliere sector en de academische wereld.

De World Tourism Organization (UNWTO) is een belangrijk, wereldwijd orgaan met betrekking tot het verzamelen en vergelijken van statistische informatie over internationaal toerisme. De organisatie vertegenwoordigt de meeste landen in de wereld in de publieke toeristische sector en de publicatie van haar gegevens maakt het mogelijk vergelijkingen te maken van de stroom en de groei van het toerisme op een wereldwijde schaal.