Freediver Sofía Gómez behaalt opnieuw wereldrecord

De Colombiaanse freediver Sofía Gómez heeft opnieuw een wereldrecord behaald tijdens de CMAS free-diving wereldkampioenschappen in Kaş, Turkije.

De Colombiaanse freediver, die vorig jaar al een record op haar naam schreef, brak opnieuw een nieuw record door naar een diepte van 86 meter te duiken in een tijd van 2:57 minuten.

Ze won in de categorie ‘constant weight with fins’. Daarbij is het de bedoeling op eigen kracht en zonder extra gewicht zo diep mogelijk af te dalen langs een lijn die je niet mag aanraken. Het enige wat wel toegelaten is, zijn zwemvliezen.

De Colombiaanse overtrof het record van de Sloveense Alenka Artnik en de Oekraïense Natalia Sharkova, die hun bereik op 85 meter hadden staan.

Sofia brak het record op de tweede editie van de International Freediving Outdoor Competition Kaş Başka, gehouden in Kaş, Turkije. Ze zei dat ze het record had bereikt door de lage druk in de Turkse wateren.

Sofía Gómez Uribe is 26 jaar oud en werd geboren in Pereira. Sinds haar tiende jaar beoefent zij al de duiksport. Ze behaalde vorig jaar een wereldrecord in Dominica tijdens de Dominica Dive Fest. Bij het Caribische eiland verbrak zij een record door een vrije duik te maken van 83,1 meter in een tijd van 2 minuten en 43 seconden.