Gabby Chaves promoveert naar IndyCar

Regerend Indy Lights-kampioen Gabby Chaves zal komend seizoen promoveren naar de IndyCar-series. De Colombiaan is vastgelegd door het team van Bryan Herta Autosport.
Chaves maakte in 2012 vanuit de Europese GP3 Series de overstap naar de Amerikaanse autosport. De Colombiaan eindigde in 2013 als tweede in het Indy Lights-kampioenschap, de opstapklasse naar de IndyCar-series. Vorig jaar verzekerde Chaves zich van de titel door vier overwinningen te behalen. Het was echter vooral een IndyCar-test in december waar de 21-jarige Chaves het team van Bryan Herta wist te overtuigen van zijn talent.

‘Zijn snelheid en feedback waren zeer indrukwekkend’, aldus teameigenaar Herta. ‘Gaby heeft het talent en vastberadenheid om van zich te laten spreken in de IndyCar. Ik zie niet in waarom hij niet de Rookie van het jaar zou kunnen worden.’

In de voetsporen van landgenoten
Gabby zal de #98 Honda-aangedreven bolide van Bryan Herta Autosport gaan besturen. De Colombiaan treedt met zijn overstap naar in de IndyCar onder andere in de voetsporen van landgenoten Montoya en Munoz.

‘Ik ben zo blij en vereerd om de nieuwste Colombiaanse coureur in de IndyCar te zijn’, aldus Chaves. ‘Ons land heeft een geweldige historie in deze sport en vooral op de Indianapolis 500 met coureurs als Roberto Guerrero, Juan Pablo Montoya en Carlos Muñoz. Ik kan niet wachten om mijn eigen historie te schrijven.’

Op dit moment zijn er drie Colombianen die participeren in de IndyCar-series (Juan Pablo Montoya, Carlos Muñoz en Gabby Chaves) maar nog niet alle teams hebben hun coureurs officieel gepresenteerd voor het nieuwe seizoen. Naar verwachting zullen de Colombianen Carlos Huertas en Sebastián Saavedra zich ook aansluiten met hun teams.