Geboortestad Shakira eert de zangeres met reusachtig standbeeld

Een bronzen standbeeld van de Colombiaanse zangeres Shakira is in haar geboortestad Barranquilla onthuld.

Het 6,5 meter hoge bronzen beeld laat haar zien met haar heupen draaiend in de danspas die veel te zien was in haar populaire video Hips Don’t Lie.

De artieste deelde foto’s van haar ouders voor het standbeeld op haar Instagram-account.

Shakira was een van de meest gezochte namen op Google, volgens cijfers van het bedrijf.

Vóór de onthulling van het nieuwe standbeeld kwam Shakira dit jaar al een paar keer in het nieuws – vooral toen ze een lied uitbracht over haar voormalige partner, ex-voetballer Gerard Piqué, dat YouTube-records brak in Latijns-Amerika.

En opnieuw toen ze een belastingfraudezaak die tegen haar was aangespannen in Spanje schikte door een boete te betalen van €7,5 miljoen.

De onthulling van het standbeeld op dinsdag werd bijgewoond door de ouders van Shakira, William Mebarak en Nidia Ripoll, en door de burgemeester van Barranquilla.

Een plaquette aan de voet van het standbeeld prijst de artiest voor haar “heupen die niet liegen, een uniek talent, een stem die massa’s beweegt”.

Het verwijst ook naar haar liefdadigheidswerk via een stichting die ze heeft opgericht genaamd “Pies descalzos”, Spaans voor “blote voeten”, die de ontwikkeling van jonge kinderen bevordert.

Shakira bedankte de beeldhouwer, Yino Márquez, en zijn studenten voor het “enorme artistieke talent” dat ze hadden laten zien door het bronzen standbeeld te maken.

Het jaar 2023 was een succesvol jaar voor de zangeres, die drie Latin Grammy Awards in de wacht sleepte, waarvan één met de Colombiaanse artiest Karol G.

Bron :
Foto:Cordon Press