‘Gemiddelde waterverbruik in Bogotá is afgenomen’

Na twee dagen beperking van drinkwater in Bogotá vanwege watertekorten door aanhoudende droogte, was het waterverbruik aanzienlijk verminderd vergeleken met het normale gemiddelde van de hoofdstad. Dit werd benadrukt door burgemeester Carlos Fernando Galán, die via zijn X-account verzekerde dat het verbruik 15,85 kubieke meter per seconde bedroeg en herinnerde eraan dat het doel 15 kubieke meter is.

“We zijn erin geslaagd het verbruik aanzienlijk te verlagen vergeleken met het normale gemiddelde van de stad. Gisteren, 12 april, bedroeg het verbruik 15,85 kubieke meter per seconde. Het doel is 15. We moeten het verbruik verder verlagen”, zei burgemeester Galán op het sociale netwerk.

Daarnaast legde burgemeester uit dat op 12 april het niveau van de reservoirs van het Chingaza-systeem 16,16% bedroeg en dat het doel voor deze maand is om 20% te bereiken.

De meest kritieke waterstanden worden doorkruist door de stuwmeren Chuza en San Rafael, die deel uitmaken van het Chingaza-systeem.

Gezien de zorgwekkende noodsituatie wordt inwoners van de hoofdstad aangeraden om in hun huizen uitgebreide maatregelen te nemen om water te besparen. In die mate dat Galán heeft aanbevolen om niet te baden, en als je dat wel doet, op een grapjestoon, dan doe je dat als koppel.

Naast de geplande waterafsluitingen zijn er nog andere aanbevelingen geïmplementeerd met betrekking tot de gewoonten die moeten worden aangenomen voor waterbehoud. Tegenwoordig wordt aanbevolen om maximaal 5 minuten te douchen, de wasmachine met volle lading te gebruiken en te controleren of de pakkingen op de kranen, douches en leidingen geen lekkage vertonen.

Bron :
Foto:bogota.gov.co