‘Gente de Bien’ van Colombiaan Franco Lolli wint Grote Prijs op filmfestival Gent

De internationale jury van Film Fest Gent onder leiding van voorzitter Bret Easton Ellis, heeft de winnaars bekendgemaakt in de verschillende competities van Film Fest Gent. ‘Gente de bien’ gaat aan de haal met de grootste onderscheiding: de debuutprent van de Colombiaan Franco Lolli won de Grote Prijs voor Beste Film.

‘Gente de bien’ – over een gegoede vrouw die zich ontfermt over de zoon van haar klusjesman – is een pakkend verhaal van armoede en klassenverschillen. Waar aanvankelijk aanvankelijk alles goed loopt, sluipen er na verloop van tijd spanningen in de relaties door de compleet verschillende achtergronden.

De film ging in première op het Filmfestival van Cannes maar pakte er geen prijzen. In de Arteveldestad schiet het de hoofdvogel af. ‘De Grote Prijs gaat naar een existentialistisch verhaal over het feit dat medeleven en goede wil ons niet altijd kunnen redden’, aldus de jury.

Lolli kwam de prijs op het stadhuis in ontvangst nemen en was naar eigen zeggen zeer verheugd ‘omdat de competitie toch zeer zwaar was’. ‘Ik hoop dat de film goed genoeg is voor de hoofdprijs’, zo toonde hij zich zeer bescheiden.