Grootste zonnepark van Colombia geopend in Cesar

Enel Green Power heeft een nieuw zonnepark geopend in Colombia, in La Loma, in het departement Cesar. Het is de grootste installatie voor de productie van zonne-energie in het land en de grootste leverancier van zonne-energie aan het nationale elektriciteitsnet.

De Italiaanse ambassadeur in Colombia, Giancarlo Maria Curcio, nam ook deel aan de inwijdingsceremonie, samen met de president, Gustavo Petro, de onderminister van Energie, Javier Eduardo Campillo, de gouverneur van de provincie Cesar, Elvia Milena San Juan Dávila , en de burgemeester van de gemeente El Paso, Jesús Alberto Ortiz Hernández.

In zijn toespraak onderstreepte ambassadeur Curcio het belang van de oprichting door een primair Italiaans privébedrijf, maar met deelname van de overheid, van een zonnepark0 ten gunste van de economische en sociale ontwikkeling van het land. Dit is in lijn met het gemeenschappelijke belang bij de overgang naar hernieuwbare energie, met producten van Italiaanse technologische uitmuntendheid binnen het kader van de traditionele en nauwe vriendschapsbanden tussen de twee landen.

Hij heeft ook, mede met het oog op de verjaardag van 160 jaar bilaterale diplomatieke betrekkingen die dit jaar wordt gevierd, de solide betrekkingen tussen de twee landen gevaloriseerd, mede dankzij de aanwezigheid in de loop der tijd van landgenoten, en vandaag ook van Italiaanse bedrijven zoals Enel, die sterk betrokken zijn bij de ontwikkeling van het land. President Petro herinnerde aan het belang van de energietransitie met het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals het nieuwe zonnepark die nu in gebruik wordt genomen en hoe het koolstofvrij maken van het land een van zijn prioriteiten is.

Bron :
Foto:Enel Colombia