Guarín maakt miljoenentransfer van Inter naar China. Falcao volgt?

Fredy Guarín is de volgende speler van naam die is gevallen voor het grote geld uit China. De middenvelder heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een contract bij Shanghai Shenhua.

De 29-jarige Guarín komt voor ongeveer elf miljoen euro over van Internazionale. Dat bedrag kan door enkele prestatiegerichte bonussen oplopen tot zo’n dertien miljoen euro. Bij Inter ontbrak Guarín de laatste wedstrijden al in de selectie vanwege de transferperikelen.

Inter nam Guarín in januari 2012 op huurbasis over van FC Porto en legde de Colombiaan zes maanden later definitief vast. De 58-voudig international kwam in Milaan tot 114 wedstrijden in de Serie A, waarin hij goed was voor vijftien doelpunten en 27 assists. Eerder koos onder anderen Ramires al voor een overstap naar China, waar de competitie in maart van start gaat.

Falcao_China

Ook Radamel Falcao maakt mogelijk de overstap naar de Chinese Super League. Volgens diverse media in Colombia en China is de aanvaller van AS Monaco bij diverse Chinese clubs in beeld. Met name Jiangsu Suning zou bereid zijn om grof geld voor el Tigre te betalen.

Falcao is al twee jaar geen schim meer van de voetballer die hij was in het tenue van FC Porto en Atlético Madrid. Een half jaar na zijn overgang naar AS Monaco liep de Colombiaan een zware blessure aan zijn knie op en werd hij niet meer de oude. De Ligue 1-club verhuurde Falcao vorig seizoen aan Manchester United, waar hij niet kon imponeren. Ook zijn verhuur aan Chelsea in deze voetbaljaargang is tot een fiasco uitgegroeid. De club uit Londen heeft een optie tot koop van vijftig miljoen euro, maar een definitieve overgang is uitgesloten.

Jiangsu Suning versterkte zich deze week met onder meer Trent Sainsbury en Ramires en zou ook Falcao aan zijn gelederen willen toevoegen. De 29-jarige aanvaller staat bij Monaco nog twee seizoenen onder contract, à veertien miljoen euro per annum. Het salaris van Falcao vormt naar verluidt geen probleem voor Jiangsu Suning, dat ook bereid is om een redelijke transfersom aan AS Monaco over te maken. Falcao weet dat zijn rol in Europa min of meer is uitgespeeld en overwoog sowieso al een avontuur in Azië, Mexico of de Verenigde Staten. (bron:vi.nl,voetbalzone.nl)