Guerrillacommandant Antonio García:”ELN heeft het recht te reageren op aanvallen”

“Het ELN heeft het recht te reageren op de aanvallen die het ontvangt”: zei Antonio García, leider van het ELN, nadat negen militairen zijn omgekomen bij een aanval van het ELN. De guerrillacommandant zei dat president Gustavo Petro de aanvallen van het leger en de politie tegen het ELN moet analyseren.

“Sinds januari van dit jaar heeft het ELN een reeks aanvallen ontvangen en er is nooit een verklaring geweest van regeringsfunctionarissen of de media, waarin deze aanvallen tegen het ELN worden aangemerkt als aanvallen tegen de vrede”, aldus García op zijn Twitter-account.

Hij voegde in zijn bericht na de gebeurtenissen toe dat “het ELN het recht heeft om te reageren op de aanvallen die het ontvangt, aangezien we nog geen bilateraal staakt-het-vuren zijn overeengekomen” en voegde eraan toe dat “als we de door het ELN uitgevoerde acties diskwalificeren, we ook die van de regeringstroepen moeten diskwalificeren”.

Naar aanleiding van het bovenstaande zei hij dat in de vergadering die president Gustavo Petro voor aanstaande vrijdag heeft belegd, “waar de actie in Guamalito, Norte de Santander zal worden geanalyseerd, ook de aanvallen van het leger en de politie tegen het ELN moeten worden geanalyseerd”.

De verklaring van de gewapende groep komt enkele uren voor de vergadering die de president met zijn onderhandelingsdelegatie met deze gewapende groep zal hebben, om onder meer de recente gebeurtenissen te analyseren, zoals de aanval op het leger en een deel van de oliepijpleiding Cañón Limón Coveñas.

Bron :
Foto:caracol.com.co