Gustavo Petro neemt de “volledige verantwoordelijkheid” op zich voor de reorganisatie van het gezondheidszorgsysteem

In een recente verklaring heeft president Gustavo Petro de verantwoordelijkheid op zich genomen om het gezondheidssysteem te herorganiseren. Hij richt zich specifiek op Compensar, een belangrijke speler in de gezondheidssector.

Petro benadrukte dat het huidige systeem tekortschiet en dat er dringend hervormingen nodig zijn om de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren. Hij pleit voor een meer inclusieve aanpak, waarbij alle burgers gelijke kansen krijgen om medische diensten te ontvangen.

Deze aankondiging komt op een moment waarop de gezondheidszorg in Colombia onder druk staat, vooral tijdens de COVID-19-pandemie. Petro’s toewijding aan het aanpakken van deze uitdagingen is voor hem een belangrijke stap in de richting van een beter gezondheidssysteem voor alle Colombianen. Echter krijgt hij het congres niet achter zich.

Gustavo Petro bekritiseerde de rol van het Congres en wat voor hem een ​​onvermogen is om de wet te hervormen: “Het laat zich meeslepen door schadelijk sektarisme en staat op het punt te stoppen met het vaststellen van de stappen voor deze transitie. “De discussie heeft bijna twee jaar vertraging opgelopen, waardoor cruciale tijd is uitgeput.”

De regering van Petro slaagde er niet in om haar controversiële gezondheidshervorming door te drukken in het Congres, waar deze uiteindelijk met negen tegen vijf stemmen werd opgeschort in de Zevende Commissie van de Senaat.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co