HBO koopt rechten van Colombiaanse film “El Piedra”

De Colombiaanse film “El Piedra”, geregisseerd door Rafael Martínez Moreno, is gekocht door de internationale zender HBO om in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico te vertonen. 

Op dit moment is de film te zien in bioscopen in Bogotá, Cartagena, Barranquilla, Medellín en Pereira.

“El Piedra” volgt het verhaal van Reynaldo “El Piedra” Salgado, een bokser uit Cartagena die zijn brood verdient door als “aas” te werken; dat wil zeggen, vechten zonder enige kans om te winnen. Op een dag verschijnt Breyder, een straatjongen die beweert zijn zoon te zijn en die een bokser wil zijn. Hij aanvaardt deze jongen als zijn zoon. Op  deze reis vindt Reynaldo iemand die hem weer een belangrijk gevoel geeft, en Breyder leert hoe hij niet de bokskampioen, maar de arbeider kan bewonderen.

In deze film, met Manuel Álvarez Valdemar en Isaac Martínez Cortés in de hoofdrol, laat de regisseur een andere kijk op de bokswereld zien, niet op de sterren, maar op de middenklasse; niet op de held, maar op de arbeider; niet op het idool, maar op de man.

“El Piedra” werd gelanceerd op het filmfestival van Cartagena in 2019, vervolgens is de film vertoond op het Colombiaanse filmfestival van New York en het Chicago Latino Film Festival, en ging in Colombia in première op 16 mei. Dit weekend werd bekend dat de internationale streamingdienst HBO (Home Box Office), die verantwoordelijk zijn voor series zoals “Game of Thrones”, “Westworld” en de meest recente, “Tsjernobyl”, de rechten op “El Piedra” heeft gekocht om het in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico te kunnen vertonen.

Bron :
Foto:imdb