Het Colombiaanse Rode Kruis verleent humanitaire medische bijstand in Syrië en Turkije

Het Colombiaanse Rode Kruis zal humanitaire medische bijstand verlenen in Syrië en Turkije. Vanaf vandaag tot dinsdag reizen Colombianen die deel uitmaken van de humanitaire missie naar Syrië en Turkije.

Op 10 februari heeft de coördinatie van de Nationale Eenheid voor Rampenbestrijding en Crisisbeheersing (UNGRD) vergaderd en is besloten een humanitaire medische team te sturen naar Syrië en Turkije om hulp te bieden in de getroffen gebieden als gevolg van de aardbeving van 6 februari.

“Er is besloten om op twee essentiële onderdelen bijstand te verlenen. Het Colombiaanse Rode Kruis zal medische noodteams naar Turkije sturen, waarvoor 10 professionals zullen worden ingezet”, aldus Marilyn Bonfante, directeur sociale en humanitaire ontwikkeling van de organisatie. Daarnaast zullen vier andere Colombianen deel uitmaken van deze missie ter ondersteuning van het technisch beheer, het beheer van medische hulpmiddelen, en het zoeken naar vermiste personen door middel van een hondeneenheid.”

De eerste leden van de delegatie reizen vandaag naar Turkije, in totaal 6 personen en 2 honden. Het team van 10 zorgverleners begint zijn reis op dinsdag.

In Turkije “is er op het gebied van gezondheid behoefte aan medische zorg in termen van trauma’s, verwondingen en is er een groeiende vraag naar de behandeling van chronische ziekten. We gaan eersteklas zorg bieden om de zorg op het hoogste niveau van complexiteit te verlichten’, legde Bonfante uit over de omstandigheden die het Colombiaanse Rode Kruis beoordeelde alvorens de beslissing te nemen om deze humanitaire teams in te zetten.

De Colombiaanse humanitaire teams die in Turkije aankomen, zullen 15 dagen in het buitenland blijven. Aan het eind van deze periode zal een evaluatie worden uitgevoerd om de duurzaamheid van de Colombiaanse vrijwilligers in het aardbevingsgebied vast te stellen.

Bron :
Foto:cruzrojacolombiana.org