Het einde van een ongelooflijke reeks. Colombia verloor voor het eerst sinds februari 2022

Colombia heeft met 1-0 verloren van Bolivia in het Estadio El Alto op speeldag 9 van de WK-kwalificatiewedstrijd 2026. De Bolivianen speelden vanaf de 20e minuut met een speler minder, maar wisten toch hun derde opeenvolgende overwinning in de kwalificatie te behalen.

In de eerste helft werden Los Altiplanos al vroeg weggestuurd door Hector Cuellar nadat hij Roger Martinez ten val had gebracht. De Colombiaanse aanvaller ging alleen op zoek naar een doelpunt en Cuellar gaf hem een harde sliding om het doelpunt van de Cafetero te voorkomen.

Ondanks dat ze een man minder hadden, profiteerden de Bolivianen van de hoogte van 4.150 meter om te domineren. Een van de sterren van de wedstrijd was de Colombiaanse doelman Camilo Vargas, die meerdere keren voorkwam dat de thuisploeg de score kon openen.

In de 58ste minuut pikte Miguel Terceros de bal op aan de rechterflank en stormde door de Colombiaanse defensie om met een onaantastbaar schot met de linkervoet de 1-0 te scoren. Het 20-jarige Altiplano-talent heeft drie doelpunten in zijn laatste drie wedstrijden voor de Bolivianen.

Het Boliviaanse nationale team boekte zijn derde overwinning op rij in de kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap van 2026 en steeg naar de vijfde plaats in het klassement met 12 punten. Colombia blijft tweede, maar heeft zijn ongeslagen record sinds 2 februari 2022, 34 wedstrijden lang, in de kwalificatie verloren.