Duizenden mensen naakt in Bogotá voor Spencer Tunick

De Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick, vooral bekend vanwege zijn installaties met grote aantallen naakte mensen, heeft zondag meer dan 6 duizend mensen gefotografeerd op Plaza Bolivar in Bogotá.

Spencer Tunick fotografeerde meer dan 6 duizend mensen vanuit verschillende posities en opstellingen op het bekendste plein van Bogotá. Het was zijn grootste installatie sinds zes jaar en zijn eerste in de hoofdstad van Colombia.

Het doel van Spencer Tunick was gewoon om het lichaam te laten zien als een mooi organisch wezen dat de ruimte verandert, de overheidsruimte van het plein. Aan het plein Bolivar huisvest zich het Colombiaanse congres, het hooggerechtshof, het stadhuis en een grote kathedraal.

Zijn project van duizenden mensen voor het hooggerechtshof staat in het teken van de vrede. Tunick zei: “Het is een eer om hier te zijn, op het moment dat het leven aan het veranderen is en er hopelijk een vredesakkoord zal worden ondertekend”

“In Colombia, een divers land en grote ongelijkheden met diepe wortels in Europa, Afrika en Amerika, hoop ik dat mijn fotoshoot een alfabet soep van verschillende huidskleuren, etnische groepen en mensen uit alle geledingen van het leven zal worden”, aldus Tunick.

De Amerikaanse beeldend kunstenaar fotografeert vanaf 1992 installaties van grote aantallen naakten in de natuur en locaties in de openbare ruimte in grote steden als New York, Melbourne, Londen en São Paulo.

Spencer-Tunick02 Spencer-Tunick03
Spencer-Tunick04
Spencer-Tunick05
Spencer-Tunick06
Spencer-Tunick07
Spencer-Tunick08
Spencer-Tunick09