Het Monster van Monserrate geeft toe 16 moorden te hebben gepleegd

Fredy Armando Valencia Vargas, beter bekend als “Het Monster van Monserrate”, heeft toegeven nog meer vrouwen te hebben vermoord. In zijn eerste bekentenis gaf hij aan acht vrouwen te hebben vermoord. Er werd door de politie van Bogotá al snel een negende vrouw gevonden in de bossen rondom de historische kerk Monserrate.

De seriemoordenaar gaf in een andere bekentenis toe dat hij nog eens 7 vrouwen heeft vermoord. “Vandaag gaan we naar een plek waar vermoedelijk nog zeven vrouwen liggen begraven,” zei het hoofd van de politie van Bogotá, Humberto Guatibonza. Het aantal moorden van Valencia Vargas ligt nu op 16 vrouwen.

In zijn eerste verklaring bekende de dakloze drugsverslaafde jonge vrouwen die drugsverslaafd waren te hebben gewurgd. Hij zou de vrouwen comfort en hallucinogenen hebben aangeboden en in ruil daarvoor verwachtte hij seksuele gunsten.

Valencia Vargas, 37, gaf toe nu beter te kunnen slapen en herhaalde dat hij niet meer het monster genoemd wil worden.

Jorge Valencia, zijn vader, vertelde dat, toen Freddy klein was, zich normaal gedroeg en dat zijn gedrag niet dat was wat hij nu bekend heeft .
“Het was een normaal jongetje, heel lief, afhankelijk, alhoewel hij ook wel eens rebels kon zijn, ik denk net zoals ieder kind”, vertelde de vader.
Hij erkende dat de scheiding van zijn vrouw het leven van Fredy kan hebben veranderd