Hiddink vreest lange absentie Falcao

Guus Hiddink verwacht Radamel Falcao pas aan het einde van het seizoen weer in te kunnen zetten. De coach is weinig hoopvol over de blessure van de spits.

Falcao valt  bij Chelseavan de ene in de andere blessure. Volgens Hiddink heeft dat te maken met de enorme prestatiedrang die de Colombiaan heeft. Na een aantal magere seizoenen wil Falcao weer laten zien dat hij nog steeds een neusje voor de goal heeft.

“We zijn al bijna aan het einde van januari en ik denk dat we hem zeker zeven tot acht weken kwijt zijn. Heel jammer voor hem, want hij wil zich graag laten zien. Dat is ook eigenlijk het probleem: zijn drang om het tegendeel te bewijzen heeft hem opgebroken”, aldus Hiddink tegen Engelse pers.

“Als je een van de beste spitsen van Europa bent en aan de lopende band scoort, dan komt het ook wel eens voor dat je langdurige blessures oploopt. Daar moet hij veel moeite mee hebben”, voelt Hiddink aan.

De 29-jarige Falcao stond op het punt om deze winter terug te keren naar AS Monaco, dat hem tot het einde van het seizoen verhuurt aan Chelsea. Door de blessure van de goaltjesdief viel dat plan in het water. Naar verwachting keert hij in de zomer alsnog terug bij Monaco. (bron:goal.com)