In Cundinamarca zijn door regenval zo’n 3.000 mensen getroffen

Kolonel Álvaro Farfán, commandant van de brandweer van het departement Cundinamarca, bevestigde dat er op 25 maart in 57 gemeenten in deze regio van het land 121 noodgevallen zijn bijgewoond als gevolg van de regenval van de afgelopen uren.

Van de noodsituaties zijn er 68 aardverschuivingen, 27 overstromingen, 14 plotselinge overstromingen, 7 stormen en 5 hagelbuien, waarbij drie doden, twee gewonden en ten minste 3.421 mensen zijn getroffen.

De regen heeft ook geleid tot mobiliteitsproblemen op 230 wegen en heeft 126 huizen gedeeltelijk beschadigd en 15 volledig vernield.

Operationele eenheden van de vrijwillige brandweer van Melgar hebben twee vissers gered die werden verrast door een plotselinge toename van de Sumapaz-rivier in de Boquerón-sector.

Evenzo werd er melding gemaakt van schade als gevolg van regen in de gemeenten Sesquille, Guasca, Sopó, la Calera en Gachancipá, waar schadebeoordeling wordt uitgevoerd en waar de gemeentelijke raden voor risicobeheer bijeenkomen.

Volgens de voorspellingen van Ideam zal de komende dagen matige tot hevige regenval aanhouden, waarbij het centrum van het land en Bogotá een van de zwaarst getroffen gebieden zijn. Er wordt ook regen voorspeld voor de Pacifische regio’s, de zuidelijke Colombiaanse Caraïben, de westelijke en zuidoostelijke Amazonas en de westelijke Orinoquía.

Bron :
Foto:lafm.com.co