In november een tweede coronagolf verwacht in Bogotá

Colombia heeft nu meer dan een miljoen besmettingen door COVID 19 en Bogotá, de hoofdstad, is de stad met het hoogste aantal besmettingen van het hele land. Het meest recente cijfer geeft aan dat er in de stad al 311.102 besmettingen zijn, van deze 280862 mensen herstelden en 7.514 stierven. Van de 1.025.052 besmettingen in Colombia zijn er 68.310 actief besmet en zijn er totaal 924.044 mensen hersteld van het virus. 

Rekening houdend met het feit dat er in de hoofdstad meer mensen op straat zijn en er allerlei protesten waren waarbij massa’s mensen betrokken waren, zou in november de tweede piek van de pandemie in Bogotá aankomen.

“We maken voortdurend prognoses met het aantal gevallen en sterfgevallen dat we hebben en met het aantal contacten dat we maken rekening houdend met het aantal mensen dat de straat op gaat. Daarmee vertellen de prognoses ons dat de tweede piek van de pandemie in de tweede helft van november zou kunnen zijn, maar dat perspectief kan veranderen, verbeteren of moeilijker worden, afhankelijk van het feit of we blijven voldoen aan alle maatregelen”, zei Clemencia Mayorga, de ondersecretaris van volksgezondheid van Bogotá .

Wat betreft de bezetting van de bedden op de intensive care units in Bogotá voor de behandeling van COVID-19 patiënten, zijn er van de 1648 beschikbare bedden 838 bezet, dat wil zeggen een bezetting van 50,8%.

Bron :
Foto:antena2.com