Jackson Martinez voor 42 miljoen naar China

Na Fredy Guarín vertrekt nu ook Jackson Martinez naar China voor een nieuw avontuur. Martinez is sinds woensdag de duurste voetballer van Azië. De Colombiaanse spits werd voor 42 miljoen euro door het Chinese Guangzhou Evergrande weggekocht bij Atlético Madrid.

De 29-jarige Martinez heeft een contract voor 4 jaar getekend bij Guangzhou. De spits was tussen 2012 en 2015 erg succesvol bij FC Porto. Afgelopen zomer nam Atlético de Colombiaan voor 35 miljoen euro over, maar in Spanje kon Martinez zijn draai niet vinden.

In januari zette China de voetbalwereld al op zijn kop. Clubs uit de hoogste afdeling gaven 161 miljoen euro aan transfergeld uit, onder meer aan Braziliaanse internationals als Ramires, Robinho en Paulinho. In de eerste divisie van China werd in een maand tijd ook nog eens een slordige 47 miljoen uitgegeven aan transfersommen.

Guangzhou werd de afgelopen vijf jaar kampioen in de Chinese Super League won de Aziatische Champions League in 2013 en 2015. De ploeg wordt getraind door de Braziliaan Felipe Scolari. Martinez meldt zich op 9 februari op een trainingskamp in Dubai bij zijn nieuwe ploeggenoten. (bron:ad.nl)