Jhonatan Restrepo wint zesde etappe Tour Colombia, Contreras pakt eindklassement

Jhonatan Restrepo heeft de zesde en laatste etappe van Tour Colombia 2.1 gewonnen. De eindwinst in de Zuid-Amerikaanse ronde ging naar Rodrigo Contreras, die als leider de slotdag in ging. Richard Carapaz eindigde als tweede algemeen.

De zesde etappe vertrok in Sopo, waarna er na 139 kilometers gefinisht zou worden in Bogota. De etappe zou niet het hooggebergte in gaan, maar met drie gecategoriseerde cols en de nodige hoogtemeters tussendoor beloofde het wel een spektakel voor het algemene klassement te worden. Daar was namelijk nog allerminst iets besloten.

Rodrigo Contreras, die een verleden heeft bij Quick Step en Astana, was nog niet zegezeker op de slotdag. Vooral Richard Carapaz deed er nog alles aan om de Colombiaan te onttronen. De twee vochten voor de finale al het eerste gevecht uit, waar Carapaz net voor Contreras de streep van een tussensprint passeerde.

De echte scherprechter in de finale was de Alto de Patios (2.9km a 7,2%). Daar besloot Carapaz alles of niets te spelen en te demarreren. De Ecuadoraan wist met voorsprong boven te komen. Echter, werd Carapaz in het slot gegrepen door een elitegroepje en daarin had Jhonatan Restrepo het sterkste eindschot. Contreras werd zelf 8e en is eindwinnaar. Hij kreeg op het podium het gezelschap van Carapaz en Jonathan Caicedo.

Uitslagen: wielerflits.be
Bron :
Foto:elespectador.com