Jonge Colombiaan vloert Cavendish opnieuw

Mark Cavendish is er opnieuw niet in geslaagd om een massasprint te winnen in de Tour de San Luis. De Britse spurter van Etixx-Quickstep botste in de straten van Juana Koslay voor de tweede keer op de jonge Colombiaan Fernando Gaviria.

Na een stevige bergrit was het in de Argentijnse wielerronde in etappe drie opnieuw aan de sprinters. Mark Cavendish had in de eerste rit de spurt verloren van de 20-jarige neoprof Gaviria en was dus op zijn hoede voor het nieuwe supertalent.

De vroege vlucht van de dag stond op naam van zes renners: Guido Palma, José Rodriguez, Ismael Laguna, Lucas Lopardo, Giacomo Berlato en Kiel Reijnen. Het peloton controleerde en gaf hen niet meer dan 3:30 toegift. Onder impuls van Movistar, Etixx-Quick Step en Lampre-Merida werden de vluchters gegrepen op 23 km van de finish.

Het was de ploeg van Mark Cavendish die een treintje opzette in de laatste kilometer, maar aan de rechterkant van de weg werd het treintje van Etixx-Quickstep plots gepasseerd door dat van de Colombiaanse selectie. De Colombianen lanceerden hun kopman op het juiste moment en Cavendish kreeg het gat op de ontketende Fernando Gaviria niet meer dicht.

Cavendish stak na afloop zijn bewondering voor de jonge Gaviria niet onder stoelen of banken. Zo tweette hij na afloop: ‘Opnieuw tweede in San Luis. Hij had een fenomenale versnelling in de benen, het is bijzonder lastig om dan nog het gat te dichten… Indrukwekkend. Proficiat!’