Juan Sebastián Molano wint massasprint in Vuelta

De Colombiaanse wielrenner Juan Sebastián Molano (UAE Team Emirates) heeft de twaalfde etappe van de Vuelta gewonnen na een massasprint. Na verschillende gefrustreerde pogingen om te zegevieren in de etappes met sprintfinish, won de Colombiaan uiteindelijk met overmacht op de 12e dag van de Ronde van Spanje en behaalde zo de 23e overwinning in zijn carrière en de 32e in UCI-wedstrijden.

De Nederlander Jetse Bol reed lange tijd op kop in de etappe over ruim 150 kilometer van Ólvega naar Zaragoza, samen met Abel Balderstone. Op zo’n 40 kilometer van de streep werden de twee koplopers weer ingelopen door het peloton. Bol probeerde het nog een keertje opnieuw. Dit keer in zijn eentje, maar die poging was kansloos.

In de laatste kilometer leek Alpecin-Deceuninck op weg naar een perfecte lead out voor Groves, tot Rui Oliveira (27, UAE Team Emirates) van achteruit zijn sprinter Juan Molano (28, UAE Team Emirates) naar voren bracht. Molano maakte het makkelijk af. De Colombiaan ging comfortabel de laatste meters in dankzij zijn teamgenoot Rui Olivera, die hem aan kop van de race plaatste, zodat hij uiteindelijk op snelheid de Australiër versloeg.

Jumbo-Visma-renner Sepp Kuss blijft leider in het algemeen klassement. Zijn grote concurrent Remco Evenepoel staat nog altijd op ruim 1 minuut achterstand.

Bron :
Foto:Alexander Hassenstein